Hvorfor udgiver I jeres podcasts i M4A/AAC-format?

Siden omkring årsskiftet 2017/2018 er vi begyndt at udgive vores podcasts encodet med AAC i stedet for MP3. Det betyder at filerne, som du downloader fra os, slutter på ".m4a" i stedet for ".mp3". Årsagen til at vi har valgt at bruge AAC-formatet er, at dette format giver en mere effektiv komprimering og dermed en relativt højere lydkvalitet i forhold til filstørrelsen.

AAC er på den måde et mere "effektivt" format end MP3. AAC-formatet er endvidere bredt understøttet på tværs af operativsystemer, browsere og smartphones. Der kan dog opleves problemer med at afspille AAC-filer på nogle MP3-afspillere af ældre dato. Til trods for dette har vi alligevel valgt at gå over til AAC fremfor MP3, da langt hovedparten af vores podcasttrafik kommer fra platforme, som kan afspille AAC-formatet uden problemer.

Vi vurderer naturligvis løbende situationen omkring understøttelsen af AAC-formatet.