Hvorfor udgiver I jeres podcasts i M4A/AAC-format?

I en periode i 2018 udgave vi vores podcasts encodet med AAC i stedet for MP3. Det betyder at filerne, som du downloader fra os, slutter på ".m4a" i stedet for ".mp3". Årsagen til at vi har valgte at bruge AAC-formatet var, at dette format giver en mere effektiv komprimering og dermed en relativt højere lydkvalitet i forhold til filstørrelsen.

AAC er på den måde et mere "effektivt" format end MP3. AAC-formatet er endvidere bredt understøttet på tværs af operativsystemer, browsere og smartphones. Der kan dog opleves problemer med at afspille AAC-filer på nogle MP3-afspillere af ældre dato. Til trods for dette valgte vi alligevel at gå over til AAC fremfor MP3, da langt hovedparten af vores podcasttrafik kommer fra platforme, som kan afspille AAC-formatet uden problemer.

Selvom vi fortsat er overbeviste om at AAC er et mere hensigtsmæssigt format end MP3, så har vi desværre oplevet tekniske problemer, som har betydet, at vi i oktober 2018 gik tilbage til at distribuere vores podcasts i MP3-format.

Alle filer, som blev udgivet som AAC vil forblive i AAC-format.